Branko Bubenik – projekcije dokumentarnih filmova u Muzeju

U sklopu izložbe BOŽIĆNA NOSTALGIJA – u sjećanju na legendarni FOTO STUDIO BUBENIK koja je otvorena u Muzeju Ivanić-Grada još do 20. siječnja 2018., pripremamo projekciju dokumentarnih filmova autora Branka Bubenika:

ČUVARI VREMENA (25´),
TAVAN (5´) i
CROATIAN HISTORY (10´).

Zbog prostornih ograničenja i želje da što više posjetitelja uz izložbu doživi i ugođaj autorskih dokumentarnih filmova, predvidjeli smo tri projekcije koje će se održati po sljedećem rasporedu:

PETAK, 19.1. u 17.00 sati
te
SUBOTA, 20.1. u 14.00 i u 16.00 sati

Nakon završne projekcije u subotu, g. Branko Bubenik će održati i kratko, slikovnim gradivom popraćeno izlaganje o prvim počecima INDOK službe koja se razvijala u vrijeme Domovinskoga rata, kao i o razvoju arhiva HTV i problematici čuvanja audiovizualnih medija kao dijela kulturne baštine. Toj problematici dr. Branko Bubenik posvetio je velik dio svoga života i profesionalnog rada.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima na ukazanom interesu. Prema vašem odazivu vidimo da smo dobro odabrali temu koja potiče na razmišljanje i budi sjećanja na dane mladosti vas, vaših roditelja, djedova i baka….i na život u Ivanić-Gradu kako su ga zabilježile fotografije Stanka Bubenika, nastale u vrijeme od 1937. do 1989…

Radujemo se novim susretima s vama i nadamo se da smo vam dali novi poticaj za pretraživanje obiteljskih fototeka.

2018-01-13T07:37:09+00:00