15. GODINA LIKOVNOG TRIJENALA MOSLAVINE

2020-05-27T13:40:28+00:00 27. svibnja, 2020.|Nekategorizirano|

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2020.,
u galerijskom prostoru POU Ivanić-Grad, a u organizaciji Muzeja Ivanić-Grada i Muzeja Moslavine Kutina.
otvorena je i puno ranije najavljivana izložba pod naslovom 15. GODINA LIKOVNOG TRIJENALA MOSLAVINE.

Izložbu kojom se predstavlja izbor sudionika 5. likovnog trijenala Moslavine pripremio je i predstavio inicijator Trijenala u Kutini, dugogodišnji voditelj Galerije Muzeja Moslavine i kurator izložbe, povjesničar umjetnosti Mladen Mitar, a o suradnji Muzeja Ivanić-Grada s Muzejom Moslavine progovorile su ravnateljice obiju ustanova, Jasmina Uroda Kutlić (MMK) i Vida Pust Škrgulja (MI-G).

Na otvorenju koje je proteklo u “komornom” ali vedrom ugođaju o svojim su radovima predstavljenim na izložbi govorile i umjetnice s područja Ivanić-Grada, akademske slikarice Ivana Ožetski i Izabela Hren koje, svaka na svoj način, često traže nadahnuća u bogatstvu prirodnih formi, a svojim prepoznatljivim likovnim jezikom šalju poruke duboke humanosti u odnosu čovjeka i prirode.

Ispričavamo se zbog određenih tehničkih problema oko najavljenih video-snimaka. Umjesto njih, s malim zakašnjenjem objavljujemo dio fotografija koje je na otvorenju snimio naš dokumentarist Marko Grdan.

Izložba u galerijskom prostoru POU Ivanić-Grad ostaje otvorena još do početka lipnja, a izložbe u Muzeju Ivanić-Grada u Ivanić-Gradu i u Dubrovčaku Lijevom možete razgledati još najmanje do kraja lipnja 2020.

Zahvaljujemo svima na suradnji i na praćenju našeg rada!

Promjena veličine fonta
Kontrast