Grupa INFRA: u sinergiji znanosti i umjetnosti

2020-09-04T09:10:37+00:00 4. rujna, 2020.|Aktualni događaji, Izložbe|
Poštovani ljubitelji umjetnosti,
pandemijska godina 2020. jedna je od onih u kojima svijet, više nego inače, promišlja o putovima kojima će krenuti naša civilizacija s ove prekretnice na kojoj moramo, makar nevoljko, priznati da nas priroda čiji smo dio, maestralnim potezima prisiljava na razum i traženje modela održivog suživota i daljeg opstanka za sve žitelje modrog planeta koji nastanjujemo tisućljećima, a da još uvijek nismo spremni prihvatiti svoju stvarnu ulogu u skrbi za njegovo očuvanje i odgovornosti za razumnu i pravednu raspodjelu njegovih dobara.
U tom smislu, ni prva jesenska izložba koju Muzej Ivanić-Grada priprema u suradnji s POU Ivanić-Grad nije izabrana slučajno. U našem gradu ugošćujemo predstavnike INFRA grupe, skupine likovnih entuzijasta, umjetnika i istraživača koji na vrlo specifičan način povezuju znanost i umjetnost. Koristeći znanja stečena kroz godine istraživanja fenomena infracrvene svjetlosti i njezine primjene u detekciji i analizi dubinskih slojeva likovnih radova o kojima bismo željeli znati puno više nego što nam govori površinski vizualni dojam, autori – članovi INFRA grupe, na slikarskoj podlozi grade slojevite strukture svojih kreacija. Pri tom dodiruju granice pitanja i zagonetki, povezuju tehnološke inovacije s radošću igre te otvaraju prostor novim izazovima i novim porukama.
Izložba u Muzeju Ivanić-Grada i u prostoru POU Ivanić-Grad otvara se 09. rujna 2020. u 18.00 sati te ostaje otvorena do 25. rujna 2020.
Iz programa za 09.9.2020. izdvajamo:
18.00 – uvodno predavanje i predstavljanje Grupe INFRA (POU)
18.30 – otvaranje izložbe u POU
19.00 – otvaranje izložbe u MI-G
Program za 23.9.2020.
18.00 – 20.00 sati:
Kreativna radionica s članovima Grupe INFRA – upoznavanje s IR tehnikom i rezultatima znanstvenih istraživanja u nastajanju novih likovnih ostvarenja
Važno:
Tijekom trajanja izložbe neophodno je pridržavanje propisanih mjera epidemiološke zaštite (dezinfekcija ruku, održavanje udaljenosti 1,5-2 m između osoba u zatvorenom prostoru, nošenje zaštitnih maski, izbjegavanje izravnog kontakta).
Zahvaljujemo svima koji odgovorno čuvaju zdravlje sebe i osoba s kojima se susreću

 

Promjena veličine fonta
Kontrast