Noć muzeja 2017. u Muzeju Ivanić-Grada

2017-12-28T13:25:30+00:00 24. siječnja, 2017.|Arhiva Izložaba|

Muzej Ivanić-Grada ove se godine prvi put uključuje u nacionalni program kulturne manifestacije Noć muzeja 2017. , u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva.

Program započinje u petak, 27. siječnja u 18.00 sati i traje do subote, 28. siječnja u 01.00 sat. Tema ovogodišnjeg programa je GLAZBA, a o njoj u Ivanić-Gradu možemo govoriti danima, a da ne bismo iscrpili bogatstvo sadržaja iz prošlosti i sadašnjosti glazbenog stvaralaštva u našem gradiću, u kojem je upravo glazba jedna od postojanih okosnica kulturnih događanja.

Iz programa Noći muzeja 2017. u Muzeju Ivanić-Grada izdvajamo dvije izložbe:

CARTA INCOGNITA – LUX i VOX
Aktualna izložba autora Hame Čavrka, akad. kipara i grafičara u Muzeju Ivanić-Grada kombinira svjetlosne instalacije u prostoru sa zvučnim zapisima elektroničke glazbe, nastalim upravo na temu Čavrkovih likovnih istraživanja u ciklusu Carta Incognita. Tim svjetlosnim i zvučnim zapisima kozmičkih prostranstava u čovjeku i u svijetu započinjemo i naš program Noći muzeja.

IZ STOLJEĆA GLAZBENE BAŠTINE IVANIĆ-GRADA
Izložba je zamišljena kao mali osvrt na neke od legendi glazbenog života u Ivanić-Gradu u prošlosti i sadašnjosti, s posebnim naglaskom na bogatom nasljeđu Pjevačkog društva Posavac, osnovanog 1906. godine, te sjećanja na brojne ljude koji su obilježili njegovo djelovanje.

PROGRAM DOGAĐANJA

18.00 – otvaranje Noći muzeja u Muzeju Ivanić-Grada

18.30 – iz sadašnjosti u budućnost – CARTA INCOGNITA – LUX i VOX

19.00 – iz sadašnjosti u prošlost – IZ STOLJEĆA GLAZBENE BAŠTINE IVANIĆ-GRADA

19.30 – mlade nade na glazbenoj sceni: uz 5o godina djelovanja Glazbene škole Milka Trnina koja je dugo godina djelovala u današnjem prostoru muzeja i čiji se rad uspješno nastavlja u glazbenim odjelima OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu

20.00 – glazbene legende Ivanića – od “Posavca” nekad do “Posavca” danas: razgovori s gostima, uz prigodnu izložbu, audio-vizualne snimke i živi nastup MKZ “Posavac”

22.00 – mali predah uz okrepu i osvježenje ; u enološko-gastronomskom događaju sudjeluju sponzori Muzeja, Vinarija Voštinić-Klasnić i Seoski turizam Kezele, Šumećani

22.30 – druženje uz laganije note: od evergreena do jazza i soula u interpretaciji glazbenika različitih generacija i sastava iz Ivanić-Grada

00.30 – najava završetka Noći muzeja u Muzeju Ivanić-Grada i nastavak druženja za prijatelje glazbe i najhrabrije muzeoljupce

U sklopu Noći muzeja u Ivanić-Gradu bit će otvorena i aktualna izložba likovnih radova sa 16. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije “Sv. Martin 1700”u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad, a posjetitelji mogu razgledati i etnografsku zbirku Kezele (Seoski turizam Kezele) u Šumećanima.

Promjena veličine fonta
Kontrast