Noć muzeja 2019. u Mi-g

2019-01-22T11:57:16+00:00 22. siječnja, 2019.|Aktualni događaji|

Tema ovogodišnje Noći muzeja koja se, kao uvijek,
odvija u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva (HMD) je

MUZEJI – INOVACIJE I DIGITALNA BUDUĆNOST

Bliži se treći “rođendan” – tri godine javnog djelovanja Muzeja Ivanić-Grada.
Noć muzeja 2019. nameće se gotovo kao idealna prilika za pregled svega što smo u tom razdoblju ostvarili, ali i za upoznavanje putova kojima krećemo u sutrašnji dan. Taj je put neminovno povezan s inovacijama u korištenju novih tehnologija za potrebe stručnoga rada muzeja, ali i dobre, interaktivne komunikacije s našim prijateljima i posjetiteljima kako u realnom prostoru ljudi i artefakata, tako i u virtualnom svijetu suvremenih medija i digitalnih informacija.
Mladi tim našeg muzeja s radošću vas očekuje na ugodnom druženju u Noći muzeja 2019. – od 18.00 sati pa sve do 01.00 sat iza ponoći!

PROGRAMSKI SADRŽAJI MUZEJA IVANIĆ-GRADA U NOĆI MUZEJA 2019.

Izložba:

DOŽIVLJAJ BAŠTINE GRADA – od artefakta do njegove digitalne transformacije

TRAJANJE: od 18.00 do 01.00

Izložba artefakata iz proširenog stalnog postava muzeja i novih akvizicija dopunjena je izborom muzejskih predmeta u 3D fotografiji, informativnim prezentacijama i projekcijama filmova i fotografija muzejske građe u digitalnom obliku.
Izložba će biti otvorena još najmanje do kraja veljače 2019.

Muzejska igraonica:

IGROM URANJAMO U VRIJEME IVANIĆ-TVRDJE

TRAJANJE: od 19.00 do 21.00

Ekipa domaćeg brenda edukativnih drvenih igračaka Brick by Brick izradila je maketu koja omogućuje upoznavanje neuobičajene prošlosti grada, nastalog kao malo naselje obrtnika i trgovaca uz nikad osvojenu graničarsku utvrdu Ivanich. I “Tvrđa” i “Varoš” stajale su, svaka na svom otočiću, usred močvarnoga jezerca. No, to nije sve.
Ostalo donosi naša igra i kviz za posjetitelje.

Predstavljamo vam:

ŠTO TO RADE U MUZEJU IZA ZATVORENIH VRATA?

TRAJANJE: od 21.00 do 22.00

Mnogi se pitaju što se radi u muzeju kad je zatvoren za posjetitelje. Malim edukativnim predstavljanjem brojnih i raznolikih, za posjetitelje nevidljivih, a za djelovanje muzeja neophodnih aktivnosti želimo vam omogućiti mali uvid u stručni rad muzeja “iza zatvorenih vrata”, te dati kratak presjek kroz naše aktivnosti od početka rada u 2016. do danas.

Posebni program:

SLIKANJE FREKVENCIJOM ZVUKA – mali hommage Nikoli Tesli

TRAJANJE: od 22.30 do 23.00

Naša sugrađanka, akad. slikarica i mag.art. Ivana Ožetski sudjelovala je na velikoj izložbi, održanoj 2018. u Meštrovićevom paviljonu (Dom HDLU) u Zagrebu pod nazivom TESLA – MIND FROM THE FUTURE.
U programu naše Noći muzeja 2019., autorica će demonstrirati nastajanje likovnih kompozicija uz korištenje zvuka različitih frekvencija, ukazujući na povezanost stvaralačkog procesa u znanosti i umjetnosti.

Glazbeni program:

U NOVI DAN – UZ ROCK MERIDIJAN
i sjećanje na izložbu VRIJEME VINILA u Muzeju Ivanić-Grada

TRAJANJE: od 23.00 do 01.00

Program završavamo ugodnim druženjem uz glazbu po izboru suorganizatora vrlo uspješne prošlogodišnje izložbe VRIJEME VINILA. Voditelji Rock meridijana, gotovo kultne emisije Obiteljskog radija Ivanić-Grad i njihovi gosti – realni i virtualni, najavljuju mali „jam session“ za dobar početak novoga dana.
Manje izmjene i dopune programa još su moguće tijekom siječnja 2019.

SRDAČNO POZVANI NA DRUŽENJE U PROSTORU NAŠEG MUZEJA!

Promjena veličine fonta
Kontrast