Održan prvi znanstveno-stručni skup Muzeja Ivanić-Grada

2019-06-06T07:00:53+00:00 6. lipnja, 2019.|Aktualni događaji|

Poštovani kolege, prijatelji, suradnici,

u ime zaposlenika Muzeja Ivanić-Grada zahvaljujem svim sudionicima koji su javnim predstavljanjem rezultata svojih znanstvenih i stručnih istraživanja, ali i samom nazočnošću na skupu, obogatili znanje i spoznaje o bogatoj baštini Ivanić-Grada i cjelokupnog teritorija na kojem djeluje naš muzej. Ujedno zahvaljujemo i ustanovama koje zastupaju i koje su omogućile njihovo sudjelovanje na skupu u Ivanić-Gradu.


Posebnu zahvalu dugujemo članovima Znanstvenog odbora skupa koji će s nama sudjelovati i dalje, na postupku ocjene i redakcije priloga za prvi broj Zbornika Muzeja Ivanić-Grada koji planiramo objaviti krajem 2019. godine, ali i članovima Organizacijskog odbora skupa, moderatorima i predsjedateljima, nadzornicima i tehničkom osoblju.
Na dobroj suradnji i logističkoj potpori zahvaljujemo djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, Obiteljskom radiju Ivanić-Grad, tiskari Bi-Graf Ivanić-Grad i svima koji su izravnim uključenjem u pripreme skupa pokazali veliku spremnost za suradnju. To su prije svega članovi DVD Dubrovčak Lijevi, KUD Posavec – Dubrovčak Lijevi i Topolje te KUD Ogranak seljačke sloge Posavski Bregi. 


Posebnu zahvalnost upućujemo pojedincima koji su omogućili poseban uvid u kulturno blago ivanićkoga kraja, a to su gospođa Marija Prodan iz Zaklepice, upravitelj župe sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu, župnik g. Branko Koretić, te župnik i gvardijan samostana u župi Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću, fra Robert Ćibarić.
Zahvaljujemo i svim sponzorima i donatorima koji su poduprli naš rad na organizaciji skupa, među kojima se ističu tvrtke MI-MARIS i PROTRONIC, Ivanić-Grad, Udruženje obrtnika HOK, Ivanić-Grad, Turistička zajednica Ivanić-Grad, OPG Hlevnjak, Ivanić-Grad te domaći vrhunski vinogradari i vinari, Vinarija Voštinić – Grabersko brdo i vinarija Kezele vino – Šumećani.


I na kraju – zahvala osnivaču našeg muzeja, Gradu Ivanić-Gradu i djelatnicima gradskih službi koji podupiru rad i projekte Muzeja Ivanić-Grada, a među njima posebno zahvaljujemo gospođi Tihani Vuković Počuć, privremenoj pročelnici gradskog odjela za društvene djelatnosti i gospodinu Javoru Bojanu Lešu, gradonačelniku Ivanić-Grada.
Vjerujem da je ovaj skup dokaz kvalitetnog stručnog djelovanja Muzeja Ivanić-Grada i vjetar u leđa njegovoj daljnjoj afirmaciji na putu prema ustanovi kakvu smo zamislili i zapisali u dokumentima o osnivanju muzeja.
Jer – muzeji su tu zbog baštine, a baština je integralni dio našeg kulturnog identiteta. Već puno stoljeća…

 

Vida Pust Škrgulja,
ravnateljica

Promjena veličine fonta
Kontrast