PRVI POZIV na znanstveno-stručni skup u organizaciji Muzeja Ivanić-Grada

2019-03-13T13:02:49+00:00 13. ožujka, 2019.|Aktualni događaji|

DATUM SKUPA:
31. svibnja i 01. lipnja 2019.

NAZIV SKUPA:
POZNATA I MANJE POZNATA BAŠTINA IVANIĆ-GRADA

Poštovani kolege, prijatelji, suradnici – sadašnji i budući,

u trećoj godini javnog djelovanja Muzej Ivanić-Grada organizira prvi znanstveno-stručni skup kojim želi proširiti zanimanje za istraživanje višestoljetne, ali još uvijek nedovoljno istražene baštine samoga grada i šireg područja na kojem muzej djeluje.
Jednodnevni skup će se održati u Ivanić-Gradu dana 31. svibnja 2019. (petak), a u slučaju dovoljnog interesa sudionika, rad skupa će se nastaviti i 01. lipnja 2019. (subota), s plenarnom raspravom, zaključcima i polu-dnevnom stručnom ekskurzijom kojom želimo sudionicima skupa predstaviti dio baštine i razvojnih potencijala Ivanić-Grada neposrednim uvidom u aktualnu situaciju na terenu.
Organiziranjem skupa Muzej Ivanić-Grada nastoji poboljšati već postojeće te uspostaviti nove kontakte i pokrenuti dobru suradnju s ustanovama i pojedincima iz struke te, nakon inicijalne konsolidacije rada mladog muzeja, otvoriti nova poglavlja djelovanja i dobre međuinstitucionalne suradnje u cilju još bolje razmjene znanja i iskustava na području istraživanja, sustavne zaštite i suvremene komunikacije baštine.

Osnovne sekcije skupa inicijalno obuhvaćaju temeljna tematska područja kojima se bavi Muzej Ivanić-Grada:
1. Muzej kao čuvar baštine i suvremeni promotor kulturnog identiteta zavičaja (koncepcije i alternative)
2. Nedovoljno istražena baština Ivanić-Grada grada i njegova ruralnog zaleđa u povijesnim dokumentima knjižnica, arhiva i privatnih zbirki
3. Znameniti građani iz povijesti Ivanić-Grada u perspektivi današnjeg vremena
4. Prirodna baština između ekologije, industrije i održivog razvoja kraja
Detaljnu programsku strukturu oblikovat ćemo na temelju pristiglih prijava, a u sljedećem ćemo dopisu objaviti više informacija o organizaciji skupa.
Kako je svako stručno okupljanje ujedno prilika za usporedbe, povlačenje paralela, analizu pristupa, modela i metoda rada te upoznavanje dobrih primjera iz prakse, stoga molimo sve sudionike da navedena inicijalna tematska područja shvate prije svega kao ishodište za oblikovanje vlastitih izlaganja, a ne kao faktor ograničenja.
Cjeloviti tekstovi znanstveno-stručnih izlaganja sa skupa će biti objavljeni u prvom broju Zbornika Muzeja Ivanić-Grada koji planiramo izdati u drugoj polovici 2019. godine.
No, za sam skup pripremamo brošuru s osnovnim informacijama o Ivanić-Gradu i Muzeju Ivanić-Grada u kojoj namjeravamo objaviti i sažetke najavljenih izlaganja te osnovne informacije o skupu, stoga molimo sve sudionike da se pridržavaju zadanih rokova za slanje prijava i sažetaka.
Iskreno se nadamo da ćete se odazvati našem pozivu i dati svoj doprinos još jednom zanimljivom stručnom dijalogu na temu baštine.
U privitku šaljemo prijavnicu za sudjelovanje na prvom znanstveno-stručnom skupu u organizaciji Muzeja Ivanić-Grada te ostale korisne informacije u svezi skupa. Kako vremena nema previše, zahvaljujemo na pravovremenim odgovorima i pridržavanju zadanih rokova.

Poštovani i poštovane, djelatnici Muzeja Ivanić-Grada zahvaljujemo svima na ukazanoj pozornosti i konstruktivnom doprinosu razvoju skrbi za baštinu našeg, još uvijek nedovoljno poznatog gradića na jugoistoku Zagrebačke županije.

 

MI-G SKUP 05-2019 – INFO 1

MI-G SKUP 05-2019 – PRIJAVNICA

Promjena veličine fonta
Kontrast