Otvorena fotografska izložba “Sunčanom stranom jeseni” Zorana Ožetskog

2020-10-03T12:37:45+00:00 3. listopada, 2020.|Izložbe|

U petak, 02. listopada, u Muzeju Ivanić-Grada otvorena je izložba “Sunčanom stranom jeseni – Bučijada u Ivanić-Gradu”. Izložba fotografija autora Zorana Ožetskog pruža kratki pregled gotovo svih do sada održanih Bučijada u Ivanić-Gradu.

Uz veliki trud i zalaganje Grada Ivanić-Grada, Turističke zajednice te svih ustanova i udruga, danas je Bučijada jedna od najpoznatijih i najzanimljivijih ivanićkih događanja. Tržnice pune tradicionalnih i suvremenih proizvoda od buče, predavanja i stručni skupovi, park u centru grada pretvoren u izložbeni prostor upotpunjen dojmljivim umjetničkim instalacijama i skulpturama, dječje veselje na radionicama i igraonicama organiziranim po cijelom gradu, kazališne predstave, koncerti, izložbe…Sve je to dio veselja tih jesenskih dana posvećenih bučama. Veselo ozračje i tople jesenske prizore, obilježene nijansama narančaste i smeđe boje, uhvatio je Zoran Ožetski na svojim fotografijama. Promatrajući svijet kroz objektiv fotoaparata, uspio je ovjekovječiti za budućnost ono prolazno, otisak trenutka.

Stvaranjem fotografija čuvaju se uspomene, bilježi se kolektivno sjećanje koje prosljeđujemo novim generacijama. Nakon nekog vremena, nastaje tradicija. U ovom slučaju, tradicija je temelj na kojem je nastala nova manifestacija. Svrha joj je održati tradiciju živom, ali ujedno razvijati i druge segmente gradskog života, poput turizma i gospodarstva.  Fotografije Bučijade dokumentiraju isječke gradskog života. Dokumentiraju začetke i razvoj jedne od najvećih turističkih uspješnica Ivanić-Grada, koja je polako, ali sigurno, postala dio identiteta Ivanić-Grada.

Izložba će ostati otvorena do 31. listopada 2020.

Promjena veličine fonta
Kontrast